Cheap Ride

We know the road...

Cheap Ride Makarska
Cheap Ride mi idemo u vašem pravcu

 

  • Put iz Makarske traje oko 4 sata
  • Izlet na Plitvicama traje oko 4 sata
  • Cjelodnevni izlet
  • Cijena uključuje:

Udobno, klimatizirano vozilo, vozača sa znanjem jezika, gorivo, cestarine, sve poreze i naknade

Nacionalni park Plitvička jezera (Plitvička jezera, nacionalni park Plitvička jezera) jedan je od najstarijih i najvećih nacionalnih parkova u Hrvatskoj. 1979. godine Nacionalni park Plitvička jezera dodan je u UNESCO-ov registar svjetske baštine.

Nacionalni park je osnovan 1949. godine i nalazi se u planinskom krškom području središnje Hrvatske, na granici s Bosnom i Hercegovinom. Važna cestovna povezanost sjever-jug, koja prolazi kroz područje nacionalnog parka, spaja hrvatsku unutrašnjost s jadranskim obalnim područjem. Zaštićeno područje proteže se na 296,85 četvornih kilometara (73,350 hektara).

Oko 90% ovog područja je dio Ličko-senjske županije, a preostalih 10% je dio Karlovačke županije. Svake godine zabilježeno je više od milijun posjetitelja. Ulaz je podložan varijabilnim naknadama, do 180 kuna ili oko 24 eura po odrasloj osobi u sezoni. Nacionalni park svjetski je poznat po svojim jezerima raspoređenim u kaskadama. Trenutno se na površini može vidjeti 16 jezera.  

Ova jezera rezultat su udruživanja nekoliko malih rijeka i podzemnih krških rijeka. Jezera su međusobno povezana i slijedite tok vode.

Odvojeni su prirodnim branama travertina, koji se talože djelovanjem mahovine, algi i bakterija.

Posebno osjetljive sedrene barijere rezultat su međusobne povezanosti vode, zraka i biljaka. Okrupljene biljke i bakterije nakupljaju se jedna na drugu, stvarajući travertinske barijere koje rastu brzinom od oko 1 cm godišnje. Šesnaest jezera odvajaju se u gornji i donji grafikon koji nastaje otjecanjem iz planina, silazeći s visine od 636 do 503 m (2087 do 1650 ft) na udaljenosti od osam kilometara, poravnato u smjeru jugo-sjevera. Jezera zajednički pokrivaju površinu od oko dva kvadratna kilometra, s vodom koja izlazi iz najnižeg jezera koji tvori rijeku Koranu. Jezera su poznata po svojim prepoznatljivim bojama, od azurno do zelene, sive ili plave boje.

Boje se stalno mijenjaju ovisno o količini minerala ili organizama u vodi i kutu sunčeve svjetlosti. Kroz različite klimatske utjecaje i veliku razliku u nadmorskoj visini unutar zaštićenog područja, stvorena je raznovrsna flora i fauna. Područje nacionalnog parka je dom mnogih endemičnih vrsta. One vrste koje su prevladavale na jezerima prije dolaska čovjeka i dalje postoje. Rezervirajte svoj izlet u Nacionalni park Plitvička jezera iz Makarske uz Cheap Ride!

izlet plitvička jezera

O Izletu Na Plitvička Jezera (Nacionalni Park):

Mjesto Polaska:  
Broj osoba:  
Datum:  
Vrijeme:  
E-mail:  
Napomena:  

Putopis (primjer)

09:00

13:00 - 16:00

Polazak iz Makarske

Slobodno vrijeme za razgledavanje

16:00 - 17:00

Slobodno vrijeme za ručak

17:00 - 21:00

Povratak u Makarsku

Rezervirajte izlet na Plitvička Jezera!

izlet na plitvička jezera iz makarske
Rezervirajte svoj izlet u nacionalni park plitvička jezera iz Makarske